Csajos Mido

Bár a márka eddig is igyekezett a szebbik nem kedvében járni, hosszú ideje valójában a Mido Rainflower az első, kizárólag nőknek szánt órája.

Tegyük hozzá, nem feltétlenül tette egyszerűvé magának a helyzetet a Mido. Kommunikációjában különböző építészeti jelképekhez hasonlította időmérőit. Kezdve a londoni Big Bentől, a Colosseumon át egészen a Nagy Falig, illetve Sydney kikötője fölött átívelő hídig. Könnyű belátni, hogy egyik sem egy kifejezetten feminin építmény. Sikerült viszont egyet találni, amire ez egy kis jóindulattal ráfogható: a szingapúri ArtScience Museumot. Az épület elvileg egy zefírvirágot, avagy esőliliomot formáz, bár a virág szirmai tagadhatatlanul kecsesebbek.

ArtScience Museum Szingapúrban
ArtScience Museum Szingapúrban

Talán nem véletlen, hogy az új kollekció modelljeinek számlapjain mégsem ez, hanem a lótuszvirág jelenik meg. Az ötlet nem új, de határozottan jobb, mint a szokásos gyöngyház számlap. Arról nem is beszélve, hogy a kék, illetve a barna színű változatoknál kifejezetten látványos a mintázat. Távolról akár intarziának is tűnhet, de azért ne legyenek kétségeink: ez nem az. Ahhoz ugyanis egy-két árkategóriát kellene ugrania a márkának. Ugyanakkor örvendetes, hogy az haute horlogerie esztétikája az erős belépőszintre is eljutott. Külön megemlítendő a szokásostól eltérő lünetta is, amely akár a lótuszvirág szirmainak meghosszabbításaként is tekinthető.

Mido Rainflower - négy változat, a szolidtól a csajosig
Mido Rainflower – négy változat, a szolidtól a csajosig

Nem mindennapi módon zajlott a tervezés is. Tavaly az egyébként centenáriumát ünneplő márka a honlapján biztosított lehetőséget arra, hogy két hónapon át bárki elkészíthette saját modelljét. Állítólag 2418 különböző változott született, amelyből négyet választottak ki, illetve egy 500 példányra limitált kivitel is készül. A 34 milliméteres acél, vagy PVD eljárással aranyozott tokba aligha meglepő módon a Powermatic 80-as automata kaliber került, elvégre a Swatch-csoport (amelynek tagja a Mido is) ha kimondatlanul is, de ezzel a 80 órás járástartalékú szerkezettel váltja le a jól ismert ETA 2824-es családot. Ami az árat illeti, végleges a májusi bevezető után mondható, de a várakozások szerint 1000 euró körüli, vagy sem sokkal ez alatti összeggel lehet számolni.

Mido Rainflower - limitált változat, Romee Strijd holland modell terve
Mido Rainflower – limitált változat, Romee Strijd holland modell terve

www.midowatches.com