Corum Golden Bridge Round 39 mm

Ugyan nem igazi újdonság, de továbbra is szokni kell az óra megjelenését. Az idei Corum Golden Bridge Round 39 mm persze azért tud újat is mutatni.

Kettő évvel ezelőtti bevezetésekor már-már szentségtörésnek számított a Corum Golden Bridge Round 39 mm. Először is azért, mert a márka jellegzetes szerkezetét nem függőlegesen építették be, hanem vízszintesen, másrészt pedig azért, mert ezt nem egy tonneau (hordó) alakú tokba, hanem kerekbe tették. Az, hogy egy női modell lett, már csak a jéghegy csúcsa. A kerek tok mégsem érte a közönséget teljesen váratlanul, hiszen szintén 2016-ban a férfiak már megkapták a maguk kerek Golden Birdge modellét, igaz ott a szerkezet még függőlegesen helyezték el.

Corum Golden Bridge Round 39 mm - bár az időt is viszonylag jól le lehet olvasni, messze nem ez az elsődleges funkciója
Corum Golden Bridge Round 39 mm – bár az időt is viszonylag jól le lehet olvasni, messze nem ez az elsődleges funkciója

A szerkezet által vízszintesen két részre osztott számlap maradék részét persze díszíteni is kellett, ami talán annyira nem sikerült jól a 2016-os modellen. Az indusztriális dizájn formanyelve ugyanis működhet egy férfi modellnél, de a hölgyek többsége ennél azért finomabb vonalvezetésre vágyik, hogy a gyémántokról ne is beszéljünk. Elrugaszkodva tehát a megszokott megjelenéstől az idei Corum Golden Bridge Round 39 mm sokkal több gyémántot kapott. Immár nem csupán a lünettára és a fülekre jutott, hanem a szerkezet által kettéosztott számlap üres részeire is.

A 2016-os modell sugárcsiszolást utánzó mintázatát igyekeztek gyémántokból is kirakni, de inkább csak akkor vesszük észre, ha kimondottan ezt keressük. Ehelyett a briliáns- illetve navette csiszolású gyémántokból álló minta inkább csipkékre emlékeztetnek. Szintén jót tett az óra megjelenésének, hogy elhagyták az indexeket és a római számokat, így nem rondítva bele a gyémántok játékába. Az időt ennek ellenére is viszonylag jól le lehet olvasni, ami a számlap peremén lévő aranyból és gyémántokból kirakott percskálának köszönhető.

Corum Golden Bridge Round 39 mm - a két gyémántváltozaton kívül további négy is létezik még
Corum Golden Bridge Round 39 mm – a két gyémántváltozaton kívül további négy is létezik még

A Corum Golden Bridge Round 39 mm szerkezete újdonságot nyilván nem hoz, 1984-es bevezetése óta gyakorlatilag változatlan. Ami azonban figyelemre méltó, hogy nem csupán gyémántokból készítették el a modellt, hanem tsavoritokból (zöld), zafírokból (kék), rubinokból (piros) és ametisztekből (lila) is.

www.corum-watches.com