Chopard L.U.C All-in-One – mindent bele

Az egyik legjelentősebb, továbbra is családi tulajdonban lévő márka idei csúcsmodelljébe, a Chopard L.U.C All-in-One órába mondhatni szó szerint mindent belezsúfoltak.

Már ami a komplikációkat illeti. Konkrétan nem elég a számlap, ezért az óra hátlapja is számlapként funkciónál. Persze egy-két funkciót még a “rendes” számlap is elbírt volna, de így az már talán túlságosan zsúfolt hatást keltett volna. Egy ilyen darabnak pedig illik szépnek is lennie.

Chopard L.U.C All-in-One - élőben is olyan látványos / Fotó: Venicz Áron
Chopard L.U.C All-in-One – élőben is olyan látványos / Fotó: Venicz Áron

Sokszor az ilyen órák rendszerint meglehetősen konzervatív megjelenésűek, és mivel az idei Chopard L.U.C All-in-One karóra pár korábbi változatnak a reinkarnációja, ezért egy újabb római számos modell már unalmas lenne. Búcsút mondtak tehát a római számoknak, helyettük meglehetősen keskeny indexeket kapunk. Búslakodni kár lenne, így sokkal jobban érvényesül a számlap szinte egészét beborító excentrikus gilosált, sugárirányú minta. Ahogy az az ehhez hasonló modelleknél megszokott, a számlap anyaga megegyezik a tokéval, azaz arany. Színe persze különbözik: ha valaki ezt a zöldes-kékes árnyalatot patinához hasonlónak véli, nem nagyon téved. Mi több, konkrétan az. A különbség mindössze annyi, hogy egyrészt mesterségesen idézték elő, másrészt az idő múlásával sem fog változni. Mindezek ellenére az óra mégis sokkal frissebbnek hat, mint római számokkal ellátott korábbi változatok.

Chopard L.U.C All-in-One - a hátlap is jól áttekinthető / Fotó: Venicz Áron
Chopard L.U.C All-in-One – a hátlap is jól áttekinthető / Fotó: Venicz Áron

Mi mindent pakoltak a 46 mm átmérőjű és 18,5 mm magas tokba? Tourbillon és öröknaptár szinte egyből felfedezhető a számlapon, ahogy a 24 órás kijelzés is. Az ínyencségekért az órát meg kell fordítanunk. Itt a holdfázis, napszak és a járástartalék kijelzésén kívül találjuk még az időegyenletet, és a napkelte, illetve napnyugta időpontját is. A széria modelleken – már ha egy 10 + 10 (arany és platina) darabszámra limitált mennyiséget annak lehet nevezni – ez utóbbit Genfhez igazították, de természetesen van az a pénz, amiért egy vevő saját földrajzi helyszínét adhatja meg.

Chopard L.U.C All-in-One - arany és platina változat
Chopard L.U.C All-in-One – arany és platina változat

Hogy pontosan mennyit kell ráfizetnie a 380.000 eurós árra, azt nem tudták megmondani. Mindenesetre a bázeli vásár harmadik napján már csak 2 db Chopard L.U.C All-in-One várt arra, hogy kereskedők megvegyék.

www.chopard.com