Casio G-Steel – G-Shock zakóhoz

Kemény fából faragták a Casio G-Shock modelleket, a márka tervezői pedig kemény fába vágták a fejszéjüket: a G-Shocknál elegánsabb Casio G-Steel modelleknek az irodák világát kellene meghódítania.

Hogy miért akkora kihívás ez? A G-Shock nem véletlenül vált a legkülönbözőbb outdoor tevékenységek egy legkedveltebb kísérőórájává. Valóban elég komolyan lehet büntetni, és az óra csak tűri és tűri az igénybevételt. Nyilvánvalóan ez szép méretes tokméreteket is jelent, hiszen valaminek el kell nyelnie az ütéseket.

Casio G-Steel GST-W120L-1AER és GST-W120L-1BER - még tipikus outdoor színekben, de letisztultabb vonalvezetéssel
Casio G-Steel GST-W120L-1AER és GST-W120L-1BER – még tipikus outdoor színekben, de letisztultabb vonalvezetéssel

A Casio G-Steel modellek, ahogy az a nevéből is sejthető, az acél hűvös eleganciájával igyekeznek a hétvégéből a hétköznapokba is bevezetni a Casio G-Shock kollekciót, miközben természetesen megtartják a G-Shock előnyös tulajdonságait. Egyvalamit azonban nem tudnak: megtagadni származásukat. Ennek konkrét következménye, hogy a Casio G-Steel modellek is meglehetősen nagyok. Míg az alapmodellek átmérője 52,4 mm, magasságuk pedig 16,1 mm, addig a nyár második felében bemutatott, mid-size-nak titulált daraboknál ezek az értékek 49,3 mm illetve 15,3 mm. Ezek tehát nem azok a méretek, amelyek egykönnyen ki-becsúszkálhatnak egy ing mandzsettája alatt. Ez azonban legfeljebb azoknak jelenthet gondot, akik így szeretnék hordani ezt a modellt. Sok más márka időmérőjéhez hasonlóan a G-Steel órákat is nyugodtan “közszemlére” tehetjük.

Casio G-Steel GST-W300G-1A2ER és GST-W300G-1A9ER - merészebb színű felhozatal a kisebb méretű modellek közül
Casio G-Steel GST-W300G-1A2ER és GST-W300G-1A9ER – merészebb színű felhozatal a kisebb méretű modellek közül

Ami az órák megjelenését illeti, úgy a konzervatívabb ízlésűek a GST-W110D-2AER, GST-W110D-1AER, illetve a mid-size méretűek közül a GST-W110D-2AER modelleket részesítik majd előnyben, de természetesen feketített, sőt, arany, bronz és kék színű tokváltozatok is kaphatóak. Értelemszerűen ezeket merészebb természetűek viseljék.

Casio G-Steel GST-W130BD-1AER, GST-W110D-2AER, GST-W110D-1A9ER - konformistább külsővel is készülnek.
Casio G-Steel GST-W130BD-1AER, GST-W110D-2AER, GST-W110D-1A9ER – konformistább külsővel is készülnek.

A funkciók tekintetében természetesen a Casio G-Steel modellek is hozzák azt, amit a Casio óráktól elvárunk: kronográf, ébresztő, visszaszámlálás öröknaptár stb. A szerkezet természetesen kvarc szabályozású, amiről a számlapon megjelenő három digitális kijelző is árulkodik, és szintén magától értetődik, hogy a működéshez szükséges energiát fényből nyeri, elemcserére tehát semmi szükség. Ez nemcsak környezetvédelmi szempontból előnyös, hanem egyben hozzájárul a tok tömítettségének megőrzéséhez is.

A különböző modellekre kiviteltől függően 280 és 450 dollárnak megfelelő forint körüli árért tehetünk szert.

www.casio-europe.com