Cartier Santos de Cartier Skeleton

A webes értékesítést is kiemelt szempontként kezelő kollekció csúcsmodellje a Cartier Santos de Cartier Skeleton, amelyet azonban valószínűleg inkább személyesen fognak értékesíteni.

Hiába ugyanis számos, valóban vevőbarát újítás, egy jóval ötvenezer euró fölötti csontvázasított aranyóránál azért igénylik a személyes kiszolgálást. Mégsem az arany, hanem az acélváltozat az, amire érdemes figyelni. Finoman szólva sem sűrűn fordul elő, hogy a Cartier egy csontvázasított órát rozsdamentes acél tokban hozzon forgalomba. Arról nem is beszélve, hogy a nemesfémbe öltöztetett társaihoz hasonlóan az acél változatnál is ugyanolyan gondossággal dolgoztak ki minden részletet. Nincs szó más szerkezetről, kevesebb díszítésről. Ebben a modellben is a márka 9611 MC manufaktúra kaliber dolgozik, ahogy az arany változatban is. Ezt eleve csontvázasított szerkezetként tervezték, a hidak pedig a számlap római számai is egyben. A római számok esetében ráadásul sikerült megőrizni a Cartier-re jellemző vonalvezetést is.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Csupan arany Cartier Santos de Cartier Skeleton röpke hatvanezer euróért. Elsősorban nem ezt fogják online venni.

Hogy egy új kollekcióról van szó, arról nemcsak a kivezetendő Santos 100 kollekció búcsúja árulkodik, hanem az újítások zöme is. Ilyen például a méret, amely a változatosság kedvéért most csökkent: 51,1 mm x 41,3 milliméterről 47,5 mm x 39,8 milliméterre. Mivel négyszögletű óráról beszélünk, ez azért még mindig meglehetősen nagy. Da valóban szögletes az óra? Ha jobban megnézzük, akkor éles sarkot nem találunk a tokon, szinte mindent lekerekítettek, még a hatszögletű koronát is. Ennek fejét a Cartier bevett szokásának megfelelően zafír díszíti. Szintén jelentős változás a lünetta formája. Amíg az a Santos 100 modelleknél hűen követte a tok vonalait, addig az új Santos óráknál egészen a fülekig nyúl le. Így elsősorban a fémcsatos modelleknél tűnik úgy, mintha a tok és a csat szerves egység volna.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

17 centis csuklón is viselhető a Cartier Santos de Cartier Skeleton.

Pont a fémcsat az, amivel a Cartier az órát online kereskedelemre is alkalmassá tette. Eddig ugyanis a vásárlást követően egy óráshoz kellett elmenni, hogy az méretre igazítsa. Ezt mostantól az óra viselője is elvégezheti, méghozzá szerszám nélkül. Ugyanez igaz, ha a csatot mondjuk bőrszíjra akarjuk cserélni. Ezzel a megoldással igen könnyen variálhatóvá tették az órát, amely nagyon sok alkalomhoz illő kiegészítő lehet.

Cartier Santos de Cartier - a sok csavarfejet lágy vonalvezetéssel ellensúlyozzák / Fotó: Venicz Áron
Cartier Santos de Cartier – a sok csavarfejet lágy vonalvezetéssel ellensúlyozzák / Fotó: Venicz Áron

Szintén dicséret illeti a márkát az óra nyomásállóságáért. Ez a Cartier Santos Skeleton esetében is kereken 100 méter, így az óra akár úszás közben is a csuklón maradhat. Persze nem biztos, hogy egy több tízezer eurós Cartier-vel úszni megy az ember, de a belépőmodell, a kisebb méretű rozsdamentes acél változat már kicsivel 6000 euró fölött elérthető.

www.cartier.com