Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon

Egy hosszú név elvileg segítene abban, hogy pontosabban elképzelhessük a megnevezett tárgyat, de mégis homályban maradunk elolvasása után. De azért mégiscsak megfejtettük a Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon-t.

Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon - oldalról sem látszik semmi
Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon – oldalról sem látszik semmi

Az persze egyből látszik, hogy nem egy kicsi óráról van szó. Átmérője 45 milliméter és 12,4 a vastagság hozzá, ami azért elég jelentős. Főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a tok platinából készült. Az óra tehát szépen húzza majd a csuklót. Mivel az óra csontvázasított, ezért elvileg nem lenne hova rejteni titkait. Ami azt illeti, a lényegen kívül szinte mindent látunk.

A lényeg pedig hat óránál van. A tourbillon, ami nemcsak saját tengelye körül forog, hanem 5 percenként a recézett keret által közrezárt teret is bejárja, látszólag a térben lebeg. Valójában azonban két zafírüveg között helyezkedik el, a zafírüvegek éle pedig fogazott, amelyek így kapcsolódnak a kerékmű többi eleméhez. Ezt azonban érthetően már nem tárják a szemünk elé.

Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon - szőrös csuklón azért érdekesen nézhet ki
Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon – szőrös csuklón azért érdekesen nézhet ki

Nyilván nem kell mondani, hogy limitált modellről (30 darab) beszélünk, a szerkezet pedig a Cartier sajátja, még ha nem is új, hiszen a 9465 MC kalibert már 2013-ban bemutatták. Már csak az a kérdés, hogy honnan szerezzünk 215000 frankot rá?