Bronzrög

Vannak, akik nem akarják tudomásul venni, hogy a nagy órák korszaka véget érni látszik. Az U-Boat U-47 Bronze büszke méreteire, és kitart mellettük.

A kollekció természetesen nem új, ezért a modell elsősorban anyagában hoz újat. Ahogy arról a név is árulkodik, a tok bronzból készült. Tény és való, hogy viszonylag kevés márka van, amelyhez ilyen jól illik az anyag, elvégre már nevében is a tengerhez kötődik. Azt persze meg kell hagyni, hogy funkcionalitás tekintetében azért hagy némi kívánni valót. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy az U-Boat mindig is a külsőről szólt. Éppen ezért hat furcsának a dátum szerepeltetése. Egyszerűen elveszik a hatalmas fekete számlapon, arról nem is beszélve, hogy majdnem félúton találjuk a központ és a számlap pereme közötti egyenesen.

U-Boat U-47 Bronze - ismerős dizájn, most egy hatalmas "U" szerepel a 12-es helyén
U-Boat U-47 Bronze – ismerős dizájn, most egy hatalmas “U” szerepel a 12-es helyén

Van azonban az órának egy olyan jellegzetessége, ami kiemeli a többi bronztokos órák közül. Valóban teljes egészében bronzból készült, beleértve a hátlapot is. A versenytársak rendszerint acélból vagy titánból készítik a toknak azt az elemét. Az ok pont ugyanaz, amiért a bronzt szeretjük: a korrózió. Meglehetősen furcsán nézne ki ugyanis, ha az órát levéve zöld foltok lennének a csuklónkon. Az U-Boat U-47 Bronze esetében sem fenyeget ez a veszély, hiába bronz a hátlapja. A toknak ezt az elemét egy korróziógátló bevonattal látták el, így a hátlapon nem alakul ki patina. A nagy, 47 milliméteres időmérőért szűk 2000 eurót kérnek.

U-Boat U-47 Bronze - a hátlap is bronz
U-Boat U-47 Bronze – a hátlap is bronz

www.uboatwatch.com