Bronzpilóta

Bár van rá példa, de egyáltalán nem jellemző német óramárkákra, hogy kínálatukban ne szerepelne, vagy ne szerepelt volna repülős óra. Az Archimede Pilot 42 GMT Bronze a legújabb jövevény.

A meglehetősen fiatal Archimede értelemszerűen nem tartozik azon márkák közé, amelyek eredetileg ellátták volna órákkal a Luftwaffét. Ez persze nem akadály, hogy jeleskedjenek a műfajban. Legrégebbi és egyben leggazdagabb kollekciójuk pont a repülős órák alkotják, ezek biztosították az alapot a többiek születéséhez.

Archimede Pilot 42 GMT Bronze - a különböző színek hatására nem tűnik olyan ridegnek a tipikus flieger külső
Archimede Pilot 42 GMT Bronze – a különböző színek hatására nem tűnik olyan ridegnek a tipikus flieger külső

Az Archimede Pilot 42 GMT Bronze nevében nagyjából minden benne van. A második időzóna komplikációt a jól ismert ETA 2893-2 kaliber nyújtja, azaz egy olyan szerkezet, amelybe a Swatch-csoporton kívüli luxusmárka-csoportokhoz tartozó svájci óráknál már aligha futunk bele (függetleneknél persze még igen). A szigorú flieger, avagy repülős dizájnt a mutatók színe oldja egy keveset, amelyek közül egyedül a másodpercmutató nem kapott lumineszcens festéket.

Archimede Pilot 42 GMT Bronze - szálcsiszolt és polírozott felületek a tokon. A kialakuló patina miatt sokáig nem maradnak így, de ezért szeretik a bronzot.
Archimede Pilot 42 GMT Bronze – szálcsiszolt és polírozott felületek a tokon. A kialakuló patina miatt sokáig nem maradnak így, de ezért szeretik a bronzot.

Egyébként az óra nem is igazi újdonság, pusztán a 42 milliméteres bronz tok az, ami új. Ezzel elsősorban a vásárlói megkereséseknek akartak eleget tenni, akik kifejezetten kérték ezt a kivitelt. Persze az Archimedének könnyű dolga van. A márka tulajdonosa ugyanis az Ickler nevű tokgyártó, amely a fekete-erdei régió ismert és kevésbé ismert óramárkáinak nagyobbik részét szolgálja ki. Ezért is sikerült az árat viszonylag alacsonyan, 1400 eurón tartani. Ezt az összeget persze extrákkal még egy-kétszázzal megtoldhatjuk.

www.archimede-uhren.de

728x90