Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

Itt volt már az ideje, hogy a Swatch-csoport egyik kékvérű márkája frissítse talán legjellegzetesebb modelljeinek egyikét. Ez lenne a Blancpain Villeret Quantième Complet GMT.

A legtöbb naptárfunkciót felvonultató és GMT mutatóval kiegészített modell 2002 óta állandó képviselője a márka kollekciójának, de az 1983-as újbóli alapítást követően a GMT nélküli kivitel is szinte rögtön sikermodell lett. Hálás komplikáció ez, hiszen láthatólag sokat nyújt, de nem igazán bonyolult, elvégre nemhogy nem öröknaptár, de még csak nem is éves naptár. Sokkal inkább a formatervezőnek jelent kihívást, hiszen olyan számlapot kell tervezniük, ami nem tűnik túlzsúfoltnak.

Blancpain Villeret Quantième Complet GMT - jellegzetes küslő (főleg a dátummutató nagyon blancpain-es), hátlapra űzött nyomógombok
Blancpain Villeret Quantième Complet GMT – jellegzetes küslő (főleg a dátummutató nagyon blancpain-es), hátlapra űzött nyomógombok

Az alap persze adott volt, méghozzá a zsebórák korszaka óta, tehát kimondottan ismerős a kép. Ami messze nem ennyire magától értetődő, az a süllyesztett nyomógombok hiánya. A tok oldalán hiába is keressük azokat. Ehelyett a 40 milliméteres óra hátlapján, a fülek tövében tegyük ezt. Igaz, ez is csak tüneti kezelése a problémának. Az haute horlogerie-ben már elvárható, hogy a korona lássa el az összes feladatot, de azért ne legyünk telhetetlenek. Így is 15500 euró körül kérnek a bőrszíjas, rozsdamentes acél kivitelért.

www.blancpain.com