Baume & Mercier Clifton Club Quartz

Míg a Richemont-csoport presztízs-márkáinak egyike-másikánál sötétben tapogatva keresik az utat, addig a csoport “legkisebb” márkája határozottan halad saját útján. Egész merész lépés ebből a szempontból a Baume & Mercier Clifton Club Quartz.

Igazi aranybánya számukra a Clifton kollekció, amely jóformán a tönk széléről húzta vissza a márkát. Hogy mennyire bejött nekik a kollekció, mi sem jelzi jobban, minthogy új szerkezetüket, a Baumaticot is először egy Cliftonba építették be. Ezzel versenytársaiva szemben (mint pl. a Longines vagy a TAG Heuer) jelentős lépéselőnyre tett szert, akik hasonló képességekkel rendelkező szerkezetet jelenleg nem tudnak felmutatni. A Baume & Mercier Clifton Club Quartz modellel ár szempontjából már egészen alacsonyra merészkednek, ezzel próbálva meg még több hívet szerezni a márkának.

Baume & Mercier Clifton Club Quartz - ezt is megéltük: a világos (fehér vagy ezüst) színű számlapot leváltotta a kék
Baume & Mercier Clifton Club Quartz – ezt is megéltük: a világos (fehér vagy ezüst) színű számlapot leváltotta a kék

Ennek a Baume & Mercier modellnek más téren is van egy versenyelőnye. A márka számára kiemelten fontos piacokon, és elsősorban az USA-ban a termékeiket általában valamilyen, életben bekövetkező mérföldkő elérésekor, vagy annak alkalmából vásárolják. Lehet ez érettségi, munkahelyi előléptetés, doktori cím megszerzése stb. Mint látható, a fiatal korosztály tetszésének elnyerése is fontos a Baume & Mercier számára, ide vezethetőek vissza a sportos vonások, de mivel a fent említett alkalmakhoz is kötődik a vásárlások egy része, ezért valamennyire eleganciát is sugároznia kell az órának – arról nem is beszélve, hogy az elegancia eleve a márka arculatának szerves része. A Clifton Club alkollekció ennek a kettős igények a kielégítésére született.

Baume & Mercier Clifton Club Quartz - a kék komplementer színe lett a másodpercmutató színe is
Baume & Mercier Clifton Club Quartz – a kék komplementer színe lett a másodpercmutató színe is

A Baume & Mercier Clifton Club Quartz tehát még lejjebb vitte a lécet annak érdekében, még könnyebb legyen a márka időmérőinek megszerzése. Ugyanakkor a Clifton Club kvarc szerkezettel szerelt változata tulajdonképpen csak két szempontból különbözik az automata szerkezetes kivitelétől: az egyik nyilvánvalóan a szerkezet, amelynek köszönhetően a 42 milliméteres tok magassága 0,75 milliméterrel, 9,55-re csökkenhetett. A másik a forgatható lünetta hiánya. Ettől eltekintve azonban érdemi különbség nincs a két óra között. A számlapok színei ugyanazok, ahogy a szíjak színei is, de még a fémcsat is azonos. Egy jelentős különbség azonban az automata és a kvarc közötti 600 dolláros árkülönbség. A kvarc ugyanis már-már jutányos áron, 1490 dollárért kapható, ami egy Baume&Mercier óra esetében jutányosnak mondható.

www.baume-et-mercier.com