Ami egyszer bevált…

Azon ne változtassunk. Gondolhatták azok, akik a Frédérique Constant Classics Index Automatic újdonságait rajzolták meg.

Valóban nem véletlenül érdemelte ki a kollekció a Classics jelzőt, elvégre valóban egy hosszú ideje sikeres termékről van szó. Egy jól teljesítő alapmodell, netán alapkollekció pedig minden óramárka sikerének letéteményese. Persze időről időre elengedhetetlen a modellfrissítés. Ugyanakkor viszonylag szűk a mozgási tér, elvégre a márka tudatosan jelölte ki nagyon határozottan azokat a határokat, amelyeken belül dizájnjai formát ölthetnek.

Frédérique Constant Classics Index Automatic - kék számlap arannyal kiegészülve jó pár éve kedvelt
Frédérique Constant Classics Index Automatic – kék számlap arannyal kiegészülve jó pár éve kedvelt

Klasszikus megjelenésű svájci óra elérhető áron – ez a márka credója. Hogy van még lehetőség újat mutatni, azt pont ezzel két új családdal, a Frédérique Constant Classics Index Automatic, illetve a Frédérique Constant Classics Index Automatic Heart Beat órákkal érték el. Egy ügyes huszárvágással nemcsak frissíteni sikerült a modellt, hanem fiatalítani is. Pedig mindössze annyi történt, hogy a páratlan számú római számjegyeket indexekre cserélték, ezzel is oldva a számlap szigorát.

Frédérique Constant Classics Index Automatic Heart Beat és Frédérique Constant Classics Index Automatic - jó alternatíva a Slimline kollekciókhoz
Frédérique Constant Classics Index Automatic Heart Beat és Frédérique Constant Classics Index Automatic – jó alternatíva a Slimline kollekciókhoz

Szerencsére azért elégé gondosak voltak ahhoz, hogy a tokot is módosítsák. A lényegesen keskenyebb lünetta is hozzájárul ahhoz, hogy az elődmodellekhez képest modernebbnek hasson. Ezzel a külsővel az óra már-már a márka másik kollekciójához, a Slimline-hoz hasonlít.

Az öt új változat mindegyike 40 milliméteres rozsdamentes acéltokban (kiviteltől függően arannyal bevonva) érkezik, és alapmodellről lévén szó, természetesen alapszerkezettel is szerelik. Ugyan FC-303, illetve az áttört számlapú modellek esetén FC-310 a neve a kalibereknek, valójában Sellita SW-200-ast tisztelhetünk mindkettőben. Az ár 850 eurótól indul, a vége pedig 1450-nél van.

www.frederiqueconstant.com