A nyolcas bűvöletében

Bár női időmérőknél még nem annyira látványos, mint a férfiakénál, de náluk is úgy tűnik, hogy megjelent a kisebb tokátmérők iránti igény. Jó példa erre a Jaquet Droz Lady 8 Petite.

Mint szinte mindig, most is a legfelső szegmensben lehetünk először tanúi ennek a jelenségnek. A Lady 8 Petite alapvetően nem hoz újat. A Jaquet Droz természetesen a reá annyira jellemző nyolcas számjegyet alkalmazza, a férfi modellektől eltérően nem a számlapon, hanem a tokon. Ahogy a korábbi Lady 8 modelleken, úgy itt is drágakövet találunk a nyolcas fejében, amely természetesen illeszkedik a számlap, illetve az óra egészének megjelenéséhez.

Jaquet Droz Lady 8 Petite - a nyolcas bűvöletében
Jaquet Droz Lady 8 Petite – a nyolcas bűvöletében

A kisebb, 28 milliméteres átmérő ellenére is megőrizték a kollekció talán legaranyosabb jellemzőjét: az idő múlásával az adott drágakő saját tengelye körül forog. Nyilván változattól függően ez hol látványosabb, hol kevésbé az. A számlap megjelenése egy lényeges kivételtől eltekintve alapvetően változatlan maradt.

Jaquet Droz Lady 8 Petite - nemcsak díszítenek a gyöngyök, forognak is
Jaquet Droz Lady 8 Petite – nemcsak díszítenek a gyöngyök, forognak is

Szemben a nagyobb modellekkel, amelyeken csak indexeket találunk, addig a kisebb társakon percskála is megjelenik, karakteresebb megjelenést kölcsönözve ezzel a számlapnak. Okkal tartunk attól, hogy a kisebb tok kvarc szabályozású szerkezetet takar. A Jaquet Droz névadója azonban mégis a mechanikus szerkezetek Paganinije volt, túlzás nélkül szégyen lett volna ilyen szerkezettel szerelni a Lady 8 Petite órákat. A márka 615-ös kalibere így természetesen automata, és azt a hátlap üvegbetétjén keresztül is megcsodálhatjuk. Főleg a színarany rotor gilosált mintája szemet gyönyörködtető, míg a műszaki érdeklődésűek a szilícium hajszálrugónak és horgonyvillának örülhetnek.

Jaquet Droz Lady 8 Petite - van választék bőven
Jaquet Droz Lady 8 Petite – van választék bőven

Nemcsak a szerkezet halad a korral, hanem a szíjak is. A hosszított bőrszíjakkal szerelt verziók kétszer ölelik körbe a csuklót. Ezekkel a kivitelekkel a fiatalabb, illetve a divattudatosabb vásárlókat szeretnék megszólítani.

www.jaquet-droz.com

728x90