A látszat csal

Látszólag alig hoz valami újat a Edox SkyDiver 70s Date Automatic. Az egyszeri vásárló talán elgondolkodik rajta, egy órabarát azonban lázba jön.Az óra jóformán csak néhány részletben különbözik a nyáron bemutatott, limitált példányszámú SkyDiver Military változattól. A lünetta ezúttal nem zöld, hanem fekete, az indexek és mutatók színe pedig a patinás bézsről fehérre cserélődtek. Nevében továbbra is ejtőernyősökhöz kötődik, de alapvetően ízig-vérig búváróra. Ezt jelzi a 300 méteres vízállóság, és ehhez igazodik a vastag (2 mm) zafírüveg is.

Edox SkyDiver 70s Date Automatic – búváróra ez

Hogy mi az, ami ezt a 42 milliméter átmérőjű, Rolex Submariner számlapú órát érdekessé teszi? A szerkezete. Edox 80-ra keresztelték, a név mögött pedig a 80 óra járástartalékú Powermatic 80 húzódik meg. Valószínűleg sokan tudják, hogy a Powermatic 80-t az Swatch-csoporthoz tartozó ETA gyártja. Talán még azt is, hogy abban az árszegmensben, amelyben a Powermatic 80-cal szerelt órák versenyeznek, a mai napig nincs vetélytársa. A Powermatic 80 így a Swatch-csoport nagyon erős ütőkártyája.

Edox SkyDiver 70s Date Automatic – tipikus Submarineres számlap

Volt eddig. Az Edox ugyanis nem tagja a Swatch-csoportnak, Ez az első csoport kívüli márka, amelynek az ETA szállíthat. Ennek tükrében pedig ugyancsak meglepő, hogy az órát 999 euróért kínálják. Bár drágább, mint a Swatch-csoportbeli riválisok búvárórái, de önmagához, azaz az Edox képest ugyancsak kedvező.

www.edox.ch